BBC vertelt personeel om TikTok te verwijderen

[colabot9]

De BBC drong er bij haar personeel op aan om TikTok zondag te verwijderen van apparaten die eigendom zijn van het bedrijf, tenzij de app voor zakelijke doeleinden wordt gebruikt.

Het Verenigd Koninkrijk verbood vorige week TikTok op staatstelefoons vanwege veiligheidsoverwegingen, iets wat andere westerse landen zoals de Verenigde Staten en Canada al hebben gedaan.

Slechts enkele dagen nadat de regering een verbod op TikTok aankondigde, deed de BBC, die wordt gefinancierd door de Britse regering, de aankondiging brief uw werknemers vertellen om de app te verwijderen.

De BBC Guide, waarover hij verslag deed Deadlinezei: “We raden af ​​om TikTok op een BBC-bedrijfsapparaat te installeren, tenzij er een geldige zakelijke reden is.”

Een BBC-woordvoerder zei in een verklaring aan The Hill dat het bedrijf de activiteiten op platforms van derden, waaronder TikTok, zal blijven volgen.

“De BBC neemt de veiligheid en beveiliging van onze systemen, gegevens en mensen ongelooflijk serieus. We houden de activiteit op platforms van derden – waaronder TikTok – voortdurend in de gaten en zullen dat blijven doen”, aldus de woordvoerder in een verklaring.

The Hill heeft contact opgenomen met TikTok voor commentaar.

De regering-Biden eiste vorige week dat het Chinese moederbedrijf van TikTok, ByteDance, zijn belang in het socialemediaplatform zou verkopen, anders riskeert het te worden verboden in de VS.

TikTok CEO Shou Zi Chew zei in een interview met De Wall Street Journal dat de verkoop van het belang van het bedrijf in de app de waargenomen beveiligingsrisico’s van TikTok niet zal aanpakken.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.


Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top