De senaat van Michigan stemt voor intrekking van de wet op het recht op werk als overwinning voor de georganiseerde arbeid

[colabot9]

Senaat van Michigan keurde de rekening goed op dinsdag om de wet op het recht op werk van de staat in te trekken die vakbondsleden toestaat om zich af te melden voor lidmaatschap en contributie in een overwinning voor georganiseerde arbeid, door een wetsvoorstel naar het staatshuis te sturen.

De rekening, die eng geslaagd langs partijlijnen met 20 tegen 17 stemmen, zou tekst hebben verwijderd uit de Labour Relations Commission Act van de staat die toestond dat individuen op vakbondswerkplekken niet verplicht waren om vakbondslid te worden of contributie of contributie aan de vakbond te betalen.

Het staatshuis heeft zijn eigen versie van het wetsvoorstel goedgekeurd, maar moet het eens worden over de definitieve taal van het wetsvoorstel. De gouverneur van Michigan, Gretchen Whitmer (D), zei dat ze de rekening zou ondertekenen als die op haar bureau zou komen.

Het wetsvoorstel wordt waarschijnlijk de volgende grote wetgevende overwinning voor de staatsdemocraten, die in november voor het eerst in 40 jaar de controle over de senaat en het huis van de staat en het gouverneurschap verwierven.

Senaatsleider Winnie Brinks (D) verklaarde dat “hier in Lansing een nieuwe dag is aangebroken”.

Vakbondsaanhangers prezen het wetsvoorstel en zeiden dat de wet op het recht op werk de lonen en rechten van werknemers heeft geschaad in het decennium sinds het werd aangenomen. Tegenstanders voerden aan dat de wet op het recht op werk staatsbedrijven concurrerender maakte.

Senaatsrepublikeinen voerden aan dat het wetsvoorstel de arbeiders de mogelijkheid zou ontnemen om te beslissen of ze lid willen worden van een vakbond en dat het arbeidsorganisaties die democratische campagnes ondersteunen financieel zou ondersteunen, The Detroit News gemeld.

“Dit gaat niet over politiek”, zei senator Thomas Albert (rechts), de enige Republikein in de arbeidscommissie van de Senaat. “Het gaat over politiek. Dit is eigenlijk een politieke geldinzamelingsactie die wordt gelanceerd in het Capitool.”

De Right to Work Act werd oorspronkelijk aangenomen in 2012 toen Republikeinen beide huizen van de Michigan Legislature en het gouverneurschap controleerden.

Nationale Conferentie van Staatswetgevers rapporten dat 27 staten en Guam momenteel wetten hebben op het recht op werk.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top