Een gepensioneerde luchtmachtofficier die op 6 januari in tactische uitrusting het Capitool bestormde, is veroordeeld tot twee jaar

[colabot9]

Een gepensioneerde luchtmachtofficier die het Capitool bestormde tijdens de rellen van 6 januari 2021, is vrijdag veroordeeld tot twee jaar gevangenisstraf.

EN ontdoen Het U.S. Attorney’s Office for the District of Columbia stelt dat de 55-jarige Lance Brock, een inwoner van Galveston, Texas, is veroordeeld tot 24 maanden gevangenisstraf wegens misdrijf belemmering van de rechtsgang.

Hij werd ook veroordeeld tot 18 maanden gevangenisstraf voor vijf overtredingen van het betreden en verblijven in een verboden gebouw of op terreinen, wanordelijk gedrag en wanordelijk gedrag in het Capitool, het betreden en verblijven op de vloer van het Congres, wanordelijk gedrag in het Capitool. en parade, protest of demonstratie in het Capitool.

De zinnen worden gelijktijdig uitgevoerd.

Brock werd schuldig bevonden aan de zes aanklachten waarmee hij in november te maken kreeg. Aanklagers zeiden dat hij 37 minuten in het Capitool doorbracht, papierwerk op de bureaus van senatoren doornam en een paar plastic manchetknopen meenam.

Brock, die als luitenant-kolonel bij de luchtmacht diende, ging het gebouw binnen met een tactisch vest en helm aan.

Volgens de verklaring had Brock voorafgaand aan de rel berichten op sociale media geplaatst over wat er zou komen, waaronder een die zei: “Ik geef de voorkeur aan de rel op dit punt” en een andere die zei: “Onze tweede Amerikaanse revolutie begint over minder dan twee dagen. ”

Hij schreef ook een paar dagen voor de opstand dat “[Then-president-elect] Biden wordt niet ingehuldigd. Wij zorgen ervoor dat 6e.”

Brock werd vier dagen na de aanval gearresteerd.

De verklaring zei dat ten minste 1.000 mensen in bijna alle 50 staten zijn gearresteerd voor oproergerelateerde misdaden, waaronder meer dan 320 beschuldigd van mishandeling of belemmering van wetshandhaving, en dat het onderzoek aan de gang was.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top