Een vertegenwoordiger presenteert een wetsvoorstel dat van St. Patrick’s Day een nationale feestdag zou maken

[colabot9]

Rep. Brian Fitzpatrick (R-Pa.) diende vrijdag een wetsvoorstel in om St. Patrick’s Day tot een federale feestdag te verklaren omdat Iers-Amerikanen en enkele anderen in het hele land de dag vieren.

“St. Patrick’s Day viert de rijke geschiedenis en strijdlust van het Ierse volk – waaronder bijna 2 miljoen in Pennsylvania – en de talloze bijdragen die generaties Ierse Amerikanen hebben geleverd aan onze natie”, zei Fitzpatrick in een verklaring.

“Als afstammeling van Ierse immigranten en vriend van Ierland, ben ik er trots op om deze tweeledige wet te introduceren om St. Patrick’s Day correct te erkennen als een federale feestdag”, vervolgde hij.

De Ieren hebben gevierd St. Patrick’s Day als een religieuze feestdag voor meer dan een millennium als het rooms-katholieke feest van St. Patrick, volgens The History Channel.

De dag viert wat wordt beschouwd als de verjaardag van de dood van Saint Patrick, die het christendom naar Ierland bracht. The History Channel meldde dat St. Patrick het christelijke idee van de heilige drie-eenheid van vader, zoon en heilige geest uitlegde met behulp van het klavertje drie, de Ierse klaver.

De eerste geregistreerde St. Patrick’s Day-parade ter wereld werd gehouden in de Spaanse nederzetting St. Augustine in het huidige Florida in 1601. In de VS worden meer dan 100 St. Patrick’s Day-parades gehouden, waarvan de grootste in New York. en Boston.

Als het wetsvoorstel het Congres goedkeurt en in wet wordt ondertekend, zou het na 16 juni de laatste nieuwe toevoeging aan de nationale lijst van federale feestdagen worden.

President Biden ondertekende wetgeving waarbij 19 juni werd ingesteld als een federale feestdag in 2021 om de bevrijding van de laatste slaven van het land te herdenken toen de troepen van de Unie in 1865 aankwamen in Galveston, Texas.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top