Haley en Scott, inwoners van South Carolina, proberen christelijke conservatieven in hun staat voor zich te winnen

[colabot9]CNN

Nikki Haley en Tim Scott, inwoners van South Carolina, zullen samen met andere presidentskandidaten zaterdag een christelijk conservatief forum toespreken om hun visie voor 2024 uiteen te zetten terwijl ze naar het Witte Huis kijken en proberen hun pleidooi te houden voor een belangrijk stemblok in de vroege staat stemmen.

Het forum, georganiseerd door de Palmetto Family Council, is een gelegenheid voor sprekers om hun mening over kwesties te delen en in contact te komen met conservatieve kiezers. Maar zelfs als Haley, de voormalige gouverneur van de staat Palmetto, en Scott, haar junior Amerikaanse senator, proberen hun collega’s in South Carolina voor zich te winnen, ontbreken de twee Republikeinen die de race tot dusver hebben gedomineerd: voormalig president Donald Trump en de gouverneur van Florida. Ron DeSantis.

Haley, een voormalige Amerikaanse ambassadeur bij de Verenigde Naties, was de eerste Republikein die haar voormalige baas uitdaagde voor de GOP-presidentiële nominatie. Ze lanceerde vorige maand haar campagne in Charleston, waarin ze opriep tot een nieuwe generatie leiderschap, en sprak onlangs een volle menigte toe in Myrtle Beach. Ze probeerde gebruik te maken van haar ervaring op het gebied van buitenlands beleid en richtte haar campagne op oproepen tot termijnbeperkingen in het Congres, sterkere grensbeveiliging, fiscale verantwoordelijkheid en verhoogde binnenlandse energieproductie.

Wat Scott betreft, het forum is het nieuwste teken dat de Republikeinse senator de wateren van de race van 2024 op de proef stelt. “luistertour” in de belangrijkste kiesstaten Iowa en South Carolina.

Volgens een bekende bron zal Scott op zaterdag naar verwachting een toespraak houden over verschillende onderwerpen in de ongeveer 25 minuten die hem zijn toegewezen. De Republikeinse senator zal praten over zijn geloof, de rol die het speelde bij het vormen van hem als gekozen functionaris, hoe hij het land ziet gaan, inclusief een scherpe kritiek op de agenda van president Joe Biden, maar eindigend met een boodschap van verlossing en “betere dagen in het verschiet”. ‘, zei hij tegen CNN.

Sprekers mogen hun toegewezen tijd gebruiken zoals ze willen – of ze nu een toespraak houden, vragen van het publiek beantwoorden of een combinatie van beide, volgens Justin Hall, directeur communicatie voor de Palmetto Family Council.

Haley en Scott zijn al lang vrienden en politieke bondgenoten. In 2012 Haley benoemd Scott op de vacature achtergelaten door senator Jim DeMint, die zei dat Scott “de stoel verdiende” met zijn persoonlijkheid en staat van dienst. Maar nadat Haley haar presidentiële bod had aangekondigd, weigerde Scott haar te steunen, aldus het rapport Post en koerier, als teken dat hij zelf de positie van president kon zoeken. Beiden woonden eerder deze maand ook de anti-belasting Club for Growth-inzamelingsactie in Palm Beach bij, samen met andere potentiële GOP-kandidaten.

GOP-presidentskandidaat Vivek Ramaswamy en voormalig gouverneur van Arkansas, Asa Hutchinson, die heeft meegewogen in de presidentiële race, zullen ook op het forum spreken. Voormalig vice-president Mike Pence, een andere kanshebber voor 2024, was uitgenodigd, maar spreekt dezelfde dag in een panel voor buitenlands beleid in Iowa. Andere potentiële kandidaten die ook uitnodigingen hebben ontvangen maar niet van plan zijn aanwezig te zijn, zijn onder meer de voormalige staatssecretaris Mike Pompeo, de gouverneur van New Hampshire Chris Sununu en de gouverneur van South Dakota, Kirsti Noem.

Veel van de gesprekken begin 2024 draaiden om Trump en DeSantis, die nog geen verklaarde kandidaat is. Beiden zijn uitgenodigd voor het Palmetto Family Council-forum, maar volgens Hall zullen geen van beiden aanwezig zijn.

Trump en DeSantis leidden een recente CNN-enquête onder Republikeinen en Republikeinse onafhankelijken over wie ze het meest waarschijnlijk zouden steunen voor de Republikeinse nominatie in 2024. Haley volgde hen met 6%, terwijl Scott met 2%.

South Carolina was de sleutel tot de politieke opkomst van Trump in 2016. Hij won daar de Republikeinse voorverkiezingen, waarmee hij zijn status als koploper in een druk Republikeins veld bevestigde. Trump maakte de staat een van zijn eerste stops in januari in zijn eerste campagneoptreden sinds de aankondiging van zijn herverkiezingsbod.

Maar de juridische problemen van Trump blijven een groot probleem in de campagne. De voormalige president zei zaterdag dat hij verwacht dat de officier van justitie van Manhattan hem volgende week zal arresteren in verband met het onderzoek, hoewel hij zei dat hij niet uit de race zou stappen als hij wordt aangeklaagd.

Ondertussen is DeSantis van plan te wachten tot de wetgevende macht van Florida eindigt om te beslissen of hij zich kandidaat stelt voor het presidentschap. Zijn nationale boekentour heeft stops gemaakt in Iowa en Nevada, maar hij moet South Carolina nog bezoeken.

Het forum valt iets minder dan een jaar na de cruciale GOP-voorverkiezingen in South Carolina. Republikeinse kiezers in de staat hebben de uiteindelijke Republikeinse kandidaat gekozen in bijna elke cyclus sinds 1980 behalve 2012.

“Wij geloven dat de weg naar 1600 Pennsylvania Avenue dwars door de staat Palmetto loopt”, vertelde Hall aan CNN, eraan toevoegend dat het forum “zeker een campagne in South Carolina zou kunnen lanceren.”

Dit verhaal is zaterdag bijgewerkt met aanvullende informatie.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top