Het kamp van Biden is ervan overtuigd dat hij de inspanningen van de campagne heeft waargemaakt, zelfs temidden van twijfels

[colabot9]

Wanneer president Biden de komende weken zijn herverkiezingsbod aankondigt, zal hij een slopende fase van 18 maanden non-stop reizen ingaan, waarbij hij zich van staat naar staat haast.

Verwacht wordt dat het een heel andere presidentsverkiezingscyclus zal worden dan 2020, toen Biden tijdens het hoogtepunt van de COVID-19-pandemie grotendeels vanuit het comfort van zijn kelder in Delaware campagne voerde.

Zelfs sommige bondgenoten vragen zich af of Biden, die dit jaar 81 wordt, de ontberingen van het voeren van campagnes aankan naast zijn dagelijkse taken als president. Democraten zijn zich er meer dan ooit van bewust dat zijn rivalen zullen letten op elke verbale blunder, misser en fysiek struikelblok om zijn kwetsbaarheid en leeftijd te benadrukken.

“Het zal de president echt op de proef stellen”, zei een democratische strateeg die aan recente presidentiële campagnes heeft gewerkt. “Campagnereizen zijn wreed voor ons allemaal, maar hij moet van plaats naar plaats reizen en bij elke stop op de hoogte zijn, want hij zal meer in de gaten worden gehouden dan enige andere recente kandidaat.”

Republikeinen, voegde de strateeg eraan toe, “maken leeftijd en mentale scherpte al onderdeel van hun argumenten.” De agent wees op recente conservatieve berichtgeving in de media over Biden die struikelde op de trappen van Air Force One of toen hij vorig jaar van zijn fiets viel omdat zijn voet op het pedaal bleef haken.

“Ze zullen naar alles zoeken om te laten zien dat het niet voor zaken is, en omdat er veel onderweg zal zijn, zullen er zeker momenten zijn”, zei de strateeg.

Of zoals een andere strateeg het uitdrukte: “Hoe meer hij daarbuiten is, hoe groter de kans dat hij een blunder begaat.”

De campagne van 2024 is niet de campagne van 2020

Voordat de pandemie begon, vroegen sommigen bij Bidenworld zich af of ze het evenement aan het einde van de dag moesten laten vallen, wanneer hun kandidaat geneigd was meer fouten te maken.

In 2020, terwijl Amerikanen vanwege de pandemie voornamelijk vanuit huis werkten en sociale afstand hielden, bouwde Biden een kleine televisiestudio in zijn kelder in Wilmington, waar hij toespraken kon houden en rechtstreeks met kiezers kon praten zonder het huis te verlaten, vooral tijdens het einde van de pandemie. verkiezing. voorverkiezingen en het begin van algemene verkiezingscycli. Zijn boodschap vóór de vaccinatie was consistent: ik blijf thuis en volg de wetenschap.

En terwijl de toenmalige president Donald Trump en andere Republikeinen de spot dreef met Biden omdat hij zich thuis had verstopt terwijl ze doorgingen met reizen, was het een strategie die uiteindelijk zijn vruchten afwierp.

Bondgenoten erkennen dat de lat deze cyclus hoger zal liggen voor Biden.

Basil Smikle, directeur van het Public Policy Program aan Hunter College, die een strateeg en uitvoerend directeur was van de New York State Democratic Party, zei dat er niet alleen meer aandacht zal worden besteed aan Bidens interacties met kiezers, maar ook aan “beoordelingen van zijn kracht”. als vechter.”

“Hij profiteert meer van het feit dat hij zijn omgeving nu als president kan beheersen dan in 2020”, zei Smikle. “Maar zelfs door dat prisma zou de kritiek groter kunnen zijn.”

Biden: ‘Kijk naar mij’

Biden heeft geprobeerd de kritiek het zwijgen op te leggen in de aanloop naar een verwachte campagnelancering in april of mei. Hij maakte vorige maand een verrassende nachtelijke reis naar Oekraïne, met een treinreis van 10 uur naar het door oorlog verscheurde land. En hij blijft het land rondreizen om zijn beleid te demonstreren, zoals hij deze week deed toen hij naar Californië reisde.

“…Hoeveel 30-jarigen kunnen naar Polen reizen, in de trein stappen, nog eens negen uur reizen, naar Oekraïne gaan, president Zelensky ontmoeten?” zei first lady Jill Biden eerder deze maand in een interview met CNN. ‘Dus kijk naar de man. Kijk wat hij doet. Kijk eens wat hij elke dag blijft doen.”

Sinds zijn aantreden zeggen degenen bij Bidenworld dat de president immuun is geworden voor eindeloze krantenkoppen over zijn leeftijd en mentale capaciteit. “Zijn houding was altijd ‘Ja, en?'”, zei een bondgenoot. “Hij weet als geen ander hoe moeilijk een campagne is en hij zou niet opnieuw meedoen als hij wist dat hij er niet klaar voor was.”

Als verslaggevers hem vroegen wat hij experts en andere waarnemers vertelde die betwijfelden of de tachtigjarige zich kandidaat zou stellen voor herverkiezing, antwoordde hij vaak: “Kijk naar mij.”

Uit een opiniepeiling van Yahoo News/YouGov eerder deze maand bleek dat 68 procent van de ondervraagde kiezers zei dat Biden “te oud was voor nog een ambtstermijn”. Uit de peiling bleek ook dat 48 procent van de Democraten het ermee eens is dat leeftijd een probleem is voor Biden.

Maar de democratische strateeg Christy Setzer zei dat campagnes zich moeten aanpassen aan de kandidaat die ze hebben, “of dat nu langere interviews betekent over snelle hits of minder evenementen of wat dan ook.

“Biden gaat in 2024 winnen op basis van prestaties en vibes en het besef dat hij de aarde niet wil platbranden”, zei Setzer. “Niet het uithoudingsvermogen van het evenement.”

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top