Zeven House Democrats stemden alleen tegen een wetsvoorstel dat rapporten van het ministerie van Buitenlandse Zaken over Taiwanese richtlijnen voorschrijft

[colabot9]

Zeven progressieve House Democrats stemden woensdag tegen een wetsvoorstel dat periodieke beoordelingen en bijgewerkte rapporten met betrekking tot de richtlijnen van het ministerie van Buitenlandse Zaken voor de betrokkenheid van de VS bij Taiwan zou vereisen, wat de enige oppositie tegen het wetsvoorstel markeerde.

De Kamer keurde goed meeteenheid in een overweldigende 404-7 stemmen, met alle oppositie afkomstig van Democraten: vertegenwoordigers Jamaal Bowman (NY), Greg Casar (Texas), Summer Lee (Pa.), Alexandria Ocasio-Cortez (NY), Ilhan Omar (Minn.) , Ayanna Pressley (Massachusetts) en Delia Ramirez (Illion) stemden tegen de maatregel.

Het wetsvoorstel roept op tot wijziging van de Taiwan Assurance Act van 2020 – ondertekend door de toenmalige president Trump in december 2020 als onderdeel van de overheidsfinancieringswet – om de staatssecretaris te verplichten om periodieke beoordelingen uit te voeren, niet minder vaak dan om de twee jaar.

Taiwan Assurance Act — volgens een stelling van Rep. Michael McCaul (R-Texas), de sponsor van het wetsvoorstel – eiste dat het State Department de zelfopgelegde beperkingen zou herzien die het had opgelegd aan de Amerikaanse betrekkingen met Taiwan. Ministerie van Buitenlandse Zaken verhoogd al deze beperkingen in januari 2021.

IN stelling Bij de aankondiging van de maatregel zei vertegenwoordiger Ann Wagner (R-Mo.), de sponsor van het wetsvoorstel, dat de beoordelingen en updates moeten uitleggen hoe de richtlijnen de betrekkingen tussen de VS en Taiwan verdiepen en uitbreiden, en kansen erkennen om “alle resterende door de VS opgelegde beperkingen op te heffen”. .” -Taiwanese betrokkenheid en formuleerde er een plan voor.”

Bovendien zou het ministerie van Buitenlandse Zaken moeten worden bijgewerkt om “de nodige aandacht te schenken aan het feit dat Taiwan een democratische partner is en een vrije en open samenleving die de universele mensenrechten en democratische waarden respecteert” en ervoor te zorgen dat de manier waarop de VS zijn relatie onderhoudt met Taiwan ” weerspiegelt de langdurige, alomvattende en op waarden gebaseerde relatie die de Verenigde Staten met Taiwan delen” en draagt ​​bij aan de vreedzame oplossing van de kwestie van de Straat van de Straat.

De zeven Democraten lieten in de Tweede Kamer en op sociale media niet weten waarom ze tegen de maatregel stemden. The Hill heeft contact met hen opgenomen voor commentaar.

Bowman, Omar en Ramirez – vergezeld door Rep. Marcy Kaptur (D-Ohio) – waren ook de enige wetgevers die tegen stemden rekening op donderdag zou dat de staatssecretaris opdracht geven om aan het Congres verslag uit te brengen over de inspanningen van het departement om het geavanceerde vermogensgedeelte van het trilaterale veiligheidspartnerschap VS-VK-Australië, gewoonlijk AUKUS genoemd, te implementeren.

Geen van de vier beschreef hun stem op sociale media.

President Biden en de toenmalige premiers van Australië en het Verenigd Koninkrijk kondigden het AUKUS-partnerschap in september 2021 aan en presenteerden het als een trilateraal veiligheidspartnerschap gericht op de Indo-Pacifische regio als een geheime manier om de groeiende autoriteit van China in de regio uit te dagen.

Het rapport zou onder de maatregel informatie bevatten over beoordelingen van vergunningsaanvragen voor de export van defensieartikelen of -diensten naar Australië of het VK vanaf 2021 en 2022. Voor de fiscale jaren 2017 tot 2022, het aantal vrijwillige openbaarmakingen dat resulteerde in schendingen van de internationale handel reglementaire wapens waarbij Australië of het VK betrokken zijn, zouden in het rapport worden opgenomen.

Daarnaast zou het rapport een beoordeling bevatten van de belangrijkste aanbevelingen die de VS hebben gedaan aan de regeringen van Australië en het VK om de wetten, voorschriften en het beleid voor hun landen te herzien die nodig zijn om het AUKUS-partnerschap te implementeren.

Copyright 2023 Nexstar Media Inc. Alle rechten voorbehouden. Dit materiaal mag niet worden gepubliceerd, uitgezonden, gekopieerd of herverdeeld.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top